Rólunk

289048_269538993071697_5039175_o

A Városminor Kamarakórus 2004-ben alakult igényes, amatőr zenebarát közösség Budapest XII. kerületéből. Tagjait az éneklés szeretetén kívül baráti és/vagy testvéri szálak kapcsolják össze. A kórus repertoárja a kezdetektől fogva változatos: a reneszánsz és barokk művek mellett számos XX. századi spirituálé- és népdalfeldolgozás, valamint kortárs magyar és nemzetközi zenemű is előadásra kerül.

A kórus 2007-ben a Pécsi Nemzetközi Kamarakórus Versenyen énekegyüttes kategóriában 3. díjat nyert. 2009 októberében a Riminiben megrendezett nemzetközi kórusversenyen kategóriájában a 3. legtöbb pontszámmal ezüst diplomát kapott. 2009 novemberében a Kodály Zoltán V. Magyar kórusversenyen vegyes kamarakórus kategóriában 1. helyezést ért el, a kórus elnyerte a „legjobb művészi teljesítményért” járó különdíjat, karnagyuk pedig részvételt nyert a 2010–ben Debrecenben megrendezett nemzetközi karnagyi mesterkurzusra. 2012 nyarán a Spittali Nemzetközi Kórusversenyen 5., illetve 7. helyezést ért el.

A kórus hazai és külföldi zenei fesztiválokon is szerepelt, mint például: Szlovákia, Hajnalok Völgye, Diósgyőri és Zempléni fesztivál, Budapesti Kultúrfürdő sorozat.

A Városminor Kamarakórust megalakulása óta Ney Andrea vezényli.

Be Sociable, Share!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>